Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2024

Μητροπολίτες Μεσσηνίας και Πατρών: «Δεν παίζουμε με τις ψυχές των παιδιών» – Αντίθετοι στην τεκνοθεσία και στον γάμο ομόφυλων

 

Μητροπολίτες Μεσσηνίας και Πατρών: «Δεν παίζουμε με τις ψυχές των παιδιών» – Αντίθετοι στην τεκνοθεσία και στον γάμο ομόφυλων

Οι Μητροπολίτες Μεσσηνίας και Πατρών μιλώντας στο Newsbomb.gr υποστήριξαν πως ο γάμος και η τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών είναι αμάρτημα και θα προκαλέσει θεϊκή παρέμβαση

Ξεκάθαρα αντίθετοι στην τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών εμφανίζονται μιλώντας στο Newsbomb.gr ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος Σαββάτος και ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος Σκλήφας υποστηρίζοντας πως αν το δικαίωμα αυτό νομοθετηθεί, θα έχει σοβαρές συνέπειες στην ελληνική κοινωνία.

Χαρακτηριστικά, στις δηλώσεις τους οι Μητροπολίτες υποστήριξαν πως ο γάμος και η τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών είναι αμάρτημα και θα προκαλέσει θεϊκή παρέμβαση.

Ο Μητροπολίτης Πατρών στάθηκε στην ανάπτυξη των παιδιών υποστηρίζοντας πως «τα παιδιά κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης τους θα παρουσιάσουν ψυχολογικά προβλήματα και θα βασανίζονται έχοντας δύο γονείς του ίδιου φύλου». Ενώ υπογράμμισε ότι «η εκκλησία σέβεται και είναι δίπλα σε κάθε οικογένεια αλλά δεν πρόκειται να συμβιβαστεί με "πρότυπα" τα οποία δεν δημιούργησε ο Θεός».

«Η εκκλησία είναι αντίθεση σε οτιδήποτε είναι ενάντια του ιερού θεσμού της οικογένειας και των ιερών παραδόσεων του τόπου μας», τόνισε ο Μητροπολίτης Πατρών στο Newsbomb.gr. «Η Εκκλησία ευλογεί τον γάμο μεταξύ ενός ανδρόγυνου σύμφωνα με την διδασκαλία του Κυρίου», συμπλήρωσε.


Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος Σαββάτος

Μητροπολίτη Πατρών: «Κινδυνεύει η ελληνική οικογένεια, τα αποτελέσματα του νομοσχέδιο δεν θα είναι θετικά»
Στο ίδιο μήκος κύματος με τον Μητροπολίτη Πατρών τάχθηκε και ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, Χρυσόστομος μιλώντας στο Newsbomb.gr υποστηρίζοντας ότι είναι κατά του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και της τεκνοθεσίας.

Στην ανάπτυξη των παιδιών τα οποία θα μεγαλώνουν σε ένα περιβάλλον με δύο μπαμπάδες ή δύο μαμάδες αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας τονίζοντας ότι το παιδί θα αναπτύσσεται σε ένα ψυχολογικά νοσηρό περιβάλλον. «Θα μεγαλώνει σε μια σχέση δύο ανθρώπων που για την Εκκλησία δεν είναι φυσιολογική άρα θα αναπτυχθεί σε ένα μη φυσιολογικό περιβάλλον», ανέφερε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας.

Παράλληλα ανέφερε ότι «κινδυνεύει η ελληνική οικογένεια ενώ τα αποτελέσματα του νομοσχεδίου δεν θα είναι θετικά».

«Όταν στην οικογένεια υπάρχει μία μητέρα και ένας πατέρας, ποιο πρότυπο γονεϊκό θα έχει το παιδί που θα μεγαλώσει σε ένα περιβάλλον ομόφυλο;», αναρωτήθηκε και πρόσθεσε ότι το αυτή η κίνηση θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην «ανάπτυξη αυτού του παιδιού».

Τέλος, ο μητροπολίτης τόνισε ότι «στην εκκλησία δεν είναι ευπρόσδεκτοι ούτε ετερόφυλοι που έχουν κάνει πολιτικό γάμο αλλά ούτε τα ομόφυλα ζευγάρια που θα έχουν παντρευτεί. Ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει ό,τι θέλει. Δεν σημαίνει αυτό ότι αποτελεί τον κανόνα και τη διδασκαλία της Εκκλησίας».

Ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος Σκλήφας

Μητροπολίτης Καλαβρύτων: «Δεν μπορούμε να πούμε ότι ο θεός έπλασε τρία φύλα»
Νωρίτερα σήμερα θέση στο ζήτημα του νομοσχεδίου για την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών πήρε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

«Εάν γίνει αυτή η νομοθεσία θα είναι καταστροφικό το νομοσχέδιο αυτό για την κοινωνία, την ελληνορθόδοξη κοινωνία μας. Το μήνυμα το οποίο στέλνω είναι διαχωρισμός αμαρτίας και αμαρτωλού. Δεν ασχολούμαι με τον αμαρτωλό αυτό είναι δικό του θέμα. Την αμαρτία όμως πρέπει να τη δημοσιοποιούμε και να λέμε στον λαό μας ότι αυτό που πράττει είναι αμαρτία», είπε ο αρχικά ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας.

Και πρόσθεσε ότι «θα αλλοιώσουν το DNA του Έλληνα αλλάζοντας τη χριστιανική και παραδοσιακή οικογένεια. Το αποτέλεσμα της αμαρτίας, όπως λέει η Βίβλος, είναι ο θάνατος. Ο Κύριος μας ξέρει πως θα τα κανονίσει όλα στο τέλος. Ως εκκλησία έχουμε χρέος να το πούμε, σεβόμεθα την επιλογή τους αλλά από εκεί και πέρα δεν μπορούμε να πούμε ότι ο θεός έπλασε ένα τρίτο φύλο. Ως πυθμένας, ως πατέρας έρχομαι και λέω ότι αυτό δεν είναι σωστό».

Newsbomb.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου