Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2024

Aγιο Oρος: Ανακοίνωση για γάμο και τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών


«Kάθε μορφή γάμου ή τεκνο­θεσίας, η οποία αντίκειται εις την ευαγγελικήν διδα­σκαλίαν, αλλά και εις την μακραίω­νην πα­ράδοσιν του ευσεβούς έθνους και γέ­νους ημών, ευρίσκει ημάς απολύτως αντιθέτους», σημειώνει η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Ορους



Την αντίθεσή της στη νομοθέτηση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και στην υιοθεσία τέκνων «υπ′ αυτών», καθώς και σε «κάθε μορφή γάμου, ή τεκνοθεσίας, η οποία αντίκειται στην ευαγγελική διδασκαλία» και στη «μακραίωνη παράδοση» του έθνους, εξέφρασε η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Ορους.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα, με αφορμή δηλώσεις περί της πρόθεσης να προωθηθούν τα «σχεδιαζόμενα νομοθετήματα», η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Ορους καλεί την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην «αναγγελθείσα» νομοθεσία, την οποία χαρακτηρίζει «αντιευαγγελικήν».

«Εξ αφορμής προσφάτων δηλώσεων περί της προθέσεως της Ελληνικής Κυβερ­νήσεως διά την νομοθέτησιν του γάμου των “ομοφύλων ζευγών”, ως επίσης και της υιο­θεσίας τέκνων υπ′ αυτών, η καθ′ ημάς Ιερά Κοινότης εκφρά­ζει τον έντονον προβλη­μα­τισμόν και ανησυχίαν πάντων των Αγιορειτών Πατέ­ρων», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

«Το Αγιον Ορος, ως χώρος προσευχής και ασκήσεως εύχεται ταπεινώς για όλους τους ανθρώπους, ως εικόνας του Θεόύ. Παρά ταύτα εκφράζομεν τον προβληματι­σμόν και την βαθείαν λύπην μας για τα σχεδιαζόμενα νομοθετήμα­τα», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

«Οφείλομεν, διά της παρούσης ανακοινώσεως, να δηλώσωμεν σαφώς ότι κάθε μορφή γάμου ή τεκνο­θεσίας, η οποία αντίκειται εις την ευαγγελικήν διδα­σκαλίαν, αλλά και εις την μακραίω­νην πα­ράδοσιν του ευσεβούς έθνους και γέ­νους ημών, όσον αφορά εις τον ιερόν θεσμόν της οικογενείας, ευρίσκει ημάς απολύτως αντιθέτους», προστίθεται.

Οπως καταλήγει η ανακοίνωση, «απευθύνομεν θερμήν έκκλησιν όπως η Ελληνική Κυβέρνησις μη προ­χωρήση εις την αναγγελθείσαν αντιευαγγελικήν νομοθεσίαν, ευχόμενοι η Προ­στάτις της πατρίδος μας και Εφορος του Αγίου Ορους Υπεραγία Θεοτό­κος να μεσιτεύη προς τον Κύριον Ημών Ιησούν Χριστόν για να οδηγήση όλους σε μετάνοια και ζωή συμφώνως προς το φως του Ευαγγελίου και την διδασκαλία Του».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου