Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019

Πατηρ Ιλαρίωνας (Δζιουμπανίν)




Ο Πατήρ Ιλαρίωνας ενισχύθηκε ιδιαίτερα από το χάρισμα της σαλότητας  όταν δέχθηκε το ιερό σχήμα. Για 35 χρόνια, αρνήθηκε την ιεροσύνη, παρόλο που επανειλημμένα προσφέρθηκε, έλεγε πάντα  ότι οι άνθρωποι τον χρειάζονται ως πνευματικό πατέρα.

 Ο γέροντας έλαβε το σχημα  σε ένα όρκο, που έδωσε κατά τη διάρκεια της πιο σκληρής αρρώστιας ο λόγος για τον οποίο οι γιατροί δεν μπορούσαν να εξηγήσουν. Ήταν τότε που ο γέροντας απευθύνθηκε στον Κύριο με αίτημα να του δώσει χρόνο να μετανοήσει και έκανε όρκο. Ο Πνευματικός καθεδρικός ναός της Λαύρας αποφάσισε να δώσει στον Πατέρα Ιγνάτιο το σχήμα με το όνομα Ιλαρίωνα προς τιμήν του αγίου  Ιλαρίωνας του Pechersk , και έπειτα ο γέροντας  ανέβηκε στην τάξη του αρχιμανδριτου.

Μετά από αυτό, ο Κύριος του έδωσε άλλα 16 χρόνια ζωής. Την  προσευχή του Ιησού δεν άφησε ποτέ  από το στόμα του.  Ο γέροντας γινόταν ακόμα πιο αυστηρός με τον εαυτό του, φορούσε ένα κυκλικό σχήμα, έτσι ώστε το πρόσωπό του να μην ήταν ορατό και όλη η εμφάνισή του να μιλούσε για ταπεινότητα και μετάνοια. Κατά τη διάρκεια αυτών των ετών, το δώρο το προορατικό  έγινε ιδιαίτερα εμφανές σε αυτόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου