Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024

H Εκκλησία απαγορεύει τη γιόγκα του σατανά και επιτρέπει τις πιλάτες μόνο αν είναι... πόντιες Του Παύλου Κιρκασίδη

 


H Εκκλησία απαγορεύει τη γιόγκα του σατανά και επιτρέπει τις πιλάτες μόνο αν είναι... πόντιες

Του Παύλου Κιρκασίδη

Θα μπορούσε να αποτελέσει κάλλιστα και ανέκδοτο ή ακόμη να τροφοδοτήσει και νούμερα επιθεώρησης, ωστόσο, στην Ελλάδα πλέον καμιά γελοιότητα δεν δείχνει αρκετά… γελοία ώστε να μη μπορεί να αποτελέσει μια υπέροχη πραγματικότητα.

Και εν μέσω μιας κοινωνίας η οποία στο μεγαλύτερο τμήμα της έχει ξεπεράσει προ πολλού το όριο της ψυχικής απόγνωσης και της οικονομικής εξαθλίωσης και με τη μαφιόζικη συμπεριφορά των δανειστών να απειλεί όχι μόνον την κυβέρνηση αλλά και το ίδιο το αύριο αυτού του λαού, η Ιερά Σύνοδος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρας Γιόγκα που έχει καθιερώσει ο ΟΗΕ εξέδωσε ανακοίνωση για να καταδικάσει τη… γιόγκα και να συμβουλέψει το… χριστεπώνυμο πλήρωμα να μην την υιοθετεί ως άσκηση επειδή συνδέεται με άλλη θρησκεία και συγκεκριμένα με τον ινδουισμό !

Είναι δύσκολο να προσπαθήσει κάποιος να προσεγγίσει έστω και με όρους στοιχειώδους λογικής αλλά και σοβαρότητας μια τέτοια «ανακοίνωση» ενός εκκλησιαστικού ιερατείου που προσπαθεί να παρέμβει ακόμη και στον τρόπο με τον οποίο γυμνάζεται ή χαλαρώνει ένας… χριστιανός, (κυριολεκτικά), το μόνο που ίσως θα μπορούσε να επαναλάβει είναι τη γνωστή φράση πως κάποιοι εκεί μέσα, «δεν έχουν τον θεό τους»…


Η πλήρης ανακοίνωση:

«Στο πλαίσιο του σεβασμού της θρησκευτικής ελευθερίας, η οποία στην Ελλάδα είναι συνταγματικώς κατοχυρωμένη και σεβαστή, αλλά και της ποιμαντικής της ευθύνης για, με αφορμή την πρόσφατη καθιέρωση από τον ΟΗΕ της 21ης Ιου­νίου ως “Παγκόσμιας Ημέρας Γιόγκα”, η Ιερά Σύνοδος της Εκ­κλη­σίας της Ελλάδος υπενθυμίζει στο χριστεπώνυμο πλήρωμα ότι: η “Γιόγκα” αποτελεί θεμελιώδες κεφάλαιο της θρησκείας του Ινδουισμού, έχει ποικιλομορφία σχολών, κλάδων, εφαρ­μο­γών και τάσεων και δεν αποτελεί “είδος γυ­μνα­στι­κής”.

Ως εκ τούτου η “Γιόγκα” τυγχάνει απολύτως ασυμ­βί­βα­στη με την ορθόδοξη χριστιανική πίστη μας και δεν έχει καμία θέση στη ζωή των χριστιανών.

1 σχόλιο:

  1. Η ανάρτησή σας ήταν μια υπέροχη ανάγνωση! Οι γνώσεις σας είναι πολύτιμες. Συνεχίστε να γράφετε και να μοιράζεστε τις σκέψεις σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή